Насіров закликав підняти мінімальну зарплатню до 5 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров закликав підняти мінімальну зарплатню до 5 тис. грн

Казна та Політика
4627
Необхідно вже зараз підвищити мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень, а до кінця року – до 7,5 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбук заявив відсторонений глава ДФС Роман Насіров.
“Об’єктивно і обґрунтовано заявляю, що необхідно робити наступне підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень, вже зараз готуватися до наступного підвищення до 7,5 тисяч до кінця року і вводити елементи контролю”, – упевнений Насіров.
Він нагадав, що після підвищення зарплати до 3200 грн середня зарплата в Україні зросла з 4984 грн в травні 2016-го до 6840 грн у травні нинішнього року. А в червні 2017-го вже склала приблизно 7200 грн.
“В дійсності “3200” – це тільки перший крок щодо детінізації зарплати, за ним повинні бути наступні підвищення. По-перше, для цього є всі економічні передумови, по-друге, ця чергова легалізація доходів призведе до реального наповнення державного і місцевих бюджетів. Крім того, відчутне підвищення заробітної плати, зокрема, мінімальної, – це важливий крок до європейської інтеграції”, – впевнений Роман Насіров.
При цьому він підкреслив, що профільні відомства ігнорують ідею підвищення мінімальної зарплати, а депутатський корпус законодавчо намагається зняти відповідальність з роботодавців, які не хочуть офіційно оформлювати своїх співробітників.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас