Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
1794
Минулого тижня стабілізація курсу долара до гривні продовжилася, а його коливання на окремих сегментах валютного ринку не перевищували 0,1%.
Так, за тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, практично не змінився і залишився поблизу 26,02 грн.
Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей самий час знизився з 26,02 грн до 26,00 грн, або на 0,1%.
Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках змінилися за тиждень з 25,83/26,08 до 25,84/26,08. Таким чином, купівля зросла менш ніж на 0,1%, а продаж не змінився. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею скоротився з 1,0% до 0,9%.
Зазначимо, наприкінці минулого тижня правління НБУ розробило пропозиції до основних принципів грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу. У них говориться, що регулятор буде намагатися зменшити валютно-курсові ризики не тільки і не стільки за рахунок валютного регулювання, скільки за рахунок розвитку інструментів хеджування валютних ризиків.
«Внаслідок того, що ціноутворення валютних похідних інструментів здійснюється з використанням процентних ставок, розвиток ринку валютного хеджування дозволить не тільки стабілізувати курсові очікування, але і посилити дієвість монетарного трансмісійного механізму», – заявили в НБУ.
Таким чином, на ринку зростатиме роль процентного каналу як керуючого механізму, і можна очікувати розвитку ринку валютних форвардів, ф’ючерсів та опціонів.
На думку Вадима Іосуба, старшого аналітика Альпарі, НБУ підтвердив свою прихильність до режиму плаваючого обмінного курсу, підтвердивши, що грошово-кредитна політика не спрямована на досягнення певного рівня або діапазону обмінного курсу. У міру вдосконалення валютного ринку НБУ планує поступово зменшувати свою присутність на ньому, знижувати частоту валютних інтервенцій і послаблювати заходи адміністративного регулювання.
Цього тижня експерт очікує продовження стабілізації курсу долара і не передбачає його істотних коливань.
“Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку залишаться поблизу 26,0 грн, а готівковий долар у банках буде котируватися близько 25,8/26,1 грн”, – прогнозує він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас