Створення реєстру е-декларацій це просто фейк - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення реєстру е-декларацій це просто фейк - експерт

Казна та Політика
986
В Україні необхідно створити міністерство цифрової економіки. Саме таким чином можна пришвидшити впровадження технологій на державному рівні та нівелювати корупційні моменти.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко в ефірі “Фінансового тижня” на 5 каналі.
На думку експерта, замість реальної роботи над реформами відбувається конкуренція між міністерствами за гроші держбюджету, тому виникає нобхідність у створенні спеціального органу, який займався б виключно впровадженням цифрових технологій.
У якості приклада Данченко наводить створення реєстру е-декларацій.
“Це просто фейк. Якби одна людина за це відповідала, вона б зробили не новий реєстр, а нову підсистему, яка була б підключена до митного та податкового реєстру і з автоматичною звіркою даних. А що зараз? Роздруковують папери, йдуть до служб і нічого перевірити не можуть”, – заявив експерт.
Також він додав, що деяким такі зміни можуть бути невигідними, оскільки люди можуть втратити робочі місця та корупційні бізнеси, які займались обслуговуванням та наданням послуг державі.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас