НБУ вживає заходів для підвищення дієвості використання облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вживає заходів для підвищення дієвості використання облікової ставки

Кредит&Депозит
447
Національний банк України (НБУ) встановив чітку періодичність публікації розміру облікової ставки через загальнодоступні регулярні джерела інформації, що дозволить банкам використовувати облікову ставку як індикатор у формулі визначення плаваючої процентної ставки при наданні кредитів.
Як повідомив НБУ на веб-сайті, це передбачено постановою правління НБУ № 63 від 11 липня 2017 року “Про внесення зміни до Положення про основи процентної політики Національного банку України”, яка набирає чинності з 12 липня.
“Національний банк щодня публікує розмір облікової ставки в засобах масової інформації та/або оприлюднює через інші загальнодоступні регулярні джерела інформації, в тому числі на сторінці офіційного інтернет-представництва Національного банку”, – йдеться в новій редакції Положення про основи процентної політики НБУ.
НБУ встановив чітку періодичність публікації розміру облікової ставки через загальнодоступні регулярні джерела інформації, а саме – Офіційне інтернет-представництво Національного банку відповідно до вимог Цивільного кодексу України. Це дозволить банкам використовувати облікову ставку НБУ як індикатор у формулі визначення змінюваної (плаваючої) процентної ставки при наданні ними кредитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас