Кабмін розширив перелік ризикових країн у рамках контролю над ТЦУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розширив перелік ризикових країн у рамках контролю над ТЦУ

Казна та Політика
1099
Уряд України в рамках контролю над трансферним ціноутворенням (ТЦУ) затвердив перелік приблизно з 25 країн, в яких діє близько 90 різних організаційно-правових форм (ОПФ), що дозволяють не платити податок на прибуток, у тому числі з доходів, отриманих за межами цих держав, або не вважатися їх резидентами.
Відповідне рішення Кабінет міністрів прийняв на засіданні 4 липня.
“Прийняття зазначеного акта дасть можливість визнавати контрольованими операції, здійснювані з (такими) нерезидентами … контрольованими для цілей ТЦУ”, – йдеться в пояснювальній записці Мінфіну, наявній у розпорядженні агентства.
Згідно з нею, зазначений перелік був сформований на підставі звіту ОЕСР про оподаткування партнерств і інформаційних баз Міжнародного бюро з фіскальної документації (IBFD Country Survey).
Згідно з проектом постанови, що є у розпорядженні агентства, в список включені окремі ОПФ в 26 країнах (територіях), зокрема, в Австралії, Австрії, Бельгії, Великобританії, Данії, Естонії, Ізраїлі, Італії, Канаді, Південній Кореї, Люксембургу.
У нього також увійшли низка ОПФ на Маврикії, в Мальті, Нідерландах, Німеччині, ОАЕ, Польщі, Сінгапурі, Словаччині, США (штати Делавер, Каліфорнія, Невада, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Техас, Флорида), Франції, Чехії, Швейцарії і Японії.
“Операції з контрагентами, що не відповідають вимогам затвердженого списку ОПФ, визнаються контрольованими з дати його офіційного опублікування. Це означає, що вже в 2017 році кількість контрольованих операцій, які здійснює ваша компанія, може істотно збільшитися”, – прокоментував керівник групи трансфертного ціноутворення KPMG в Україні Костянтин Карпушин в розсилці клієнтам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас