"План Маршалла" переходить до дій: Україна може піти шляхом Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"План Маршалла" переходить до дій: Україна може піти шляхом Німеччини

Казна та Політика
7727
Реалізація економічної допомоги для України – так званого плану Маршалла – переходить від політичних розмов до конкретних дій.
Про це заявив екс-прем’єр Литви, депутат литовського Сейму Андрюс Кубілюс.
“У Брюсселі ми настільки просунулися вперед у цьому плані, що почали обговорювати конкретні організаційні питання. Наприклад, хто описуватиме конкретні механізми допомоги, який мандат має отримати Єврокомісія та Європейський інвестиційний банк для того, щоб на своєму рівні працювати над цим планом, що повинен задекларувати Європарламент перед самітом “Східного партнерства”, який відбудеться в листопаді”, – зазначив екс-прем’єр Литви.
Ініціативна група намагається використати досвід Німеччини 1947 року, коли гроші, які виділяли за “планом Маршала” зосереджували, зокрема, у банку KfW (німецький державний банк, заснований у 1948 році як складова частина “плану Маршалла”. – ред.).
“Щоб конкретна фінансова інституція, яка отримає фінанси від Європейського інвестиційного банку чи від інших фінансових установ, змогла надавати ці гроші як кредити малому та середньому бізнесу на набагато кращих умовах порівняно з тими, які зараз є в Україні”, – констатував Кубілюс.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас