В Україні змінюють умови для інститутів спільного інвестування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінюють умови для інститутів спільного інвестування

Фондовий ринок
526
НКЦПФР схвалила проекти змін у нормативно-правові акти у сфері регулювання діяльності ІСІ (інститутів спільного інвестування).
Як повідомили в Комісії, зміни нормативно-правових актів щодо порядків реєстрації емісії цінних паперів ІСІ, порядку реєстрації регламенту ІСІ забезпечують можливість контролю Комісією за додержанням норм щодо пов’язаності між зберігачем, аудитором (аудиторською фірмою), оцінювачем майна, з якими укладені договори на обслуговування ІСІ, а також запобігання участі в ІСІ юридичних осіб, частка державної або комунальної власності в яких перевищує 25%.
Що ж стосується змін в акти, що регламентують ліквідацію ІСІ, то вони передбачають можливість здійснення зі згоди всіх учасників розрахунків з ними до моменту списання/реалізації заблокованих цінних паперів, що враховуються за нульовою вартістю і перебувають у складі відповідних активів інвестиційних фондів.
У Положенні про порядок розміщення, обігу та викупу цінних паперів інституту спільного інвестування доповнено перелік підстав для складання звіту про досягнення мінімального обсягу активів інституту спільного інвестування без розгляду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас