Ford займеться штучним інтелектом і робототехнікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford займеться штучним інтелектом і робототехнікою

Технології&Авто
161
Технічний директор концерну Ford Кен Вашингтон оголосив про формування всередині компанії науково-дослідного підрозділу робототехніки і ШІ, яке буде займатися завданнями, що виходять за рамки автопрому і навіть створення робомобілів.
Вашингтон пояснив цей крок тим, що тягар розробки першого покоління безпілотних автомобілів марки Ford тепер лежить на Argo.ai, пітсбурзькому стартапі, створеному колишніми співробітниками Google і Uber, в який компанія обіцяла вкласти $1 млрд протягом найближчих п’яти років. Ці інвестиції зроблять Ford найбільшим акціонером Argo, повідомляє Venture Beat.
Робототехнічна команда самого автовиробника буде співпрацювати з Argo, але в основному в її завдання буде входити розробка «нової технології сенсорів, методів машинного навчання, персональних мобільних пристроїв, дронів і інших повітряних роботів», – заявив Вашингтон. Крім того, робототехніки Ford займуться питаннями виробництва автомобілів і логістики, а також створення нових промислових роботів для виконання складних операцій.
Також Вашингтон розповів, що в майбутньому ми побачимо на дорогах «щонайменше два» різні парки безпілотних автомобілів компанії: один розробить власна команда Ford, а інший – Argo.ai. Стартап зосередиться на розробці і випробуваннях віртуальної системи пілотування, яка повинна бути готова до 2021 року, до початку випуску безпілотних таксі за викликом.
«Це наступний крок в історії автоматизації Ford, – сказав Вашингтон. – Компанія готова відправитися в майбутнє, розвиваючи автоматизацію мобільних продуктів і сервісів».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас