Розроблено теплолюбний чіп, що розчиняється в холодній воді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено теплолюбний чіп, що розчиняється в холодній воді

Технології&Авто
1353
Дослідники з Університету Вандербільта створили прототип чіпа, який розчиняється у воді при температурі нижче ніж 32 градуси Цельсія. Оскільки ця температура нижча від температури тіла, але вища від кімнатної, розробники пропонують використовувати його в натільній електроніці, наприклад, для зберігання біометричних даних. Дослідження опубліковане в журналі ACS Applied Materials & Interfaces.
Деякі полімери мають нижню критичну температуру розчинення. Такі речовини добре розчиняються в холодних розчинниках, але при досягненні критичної температури стають нерозчинними і можуть випадати в осад. Дослідники вирішили використовувати цю властивість для створення розчинних мікросхем.
Основою матеріалу був полімер з нижньою критичною температурою розчинення. Цей полімер виступав як підкладка для доріжок, що проводять електричний струм. Для того щоб провідні компоненти також могли розчинятися, вчені зробили їх з переплетень срібних нановолокон, а не з суцільного металу.
Дослідники заявляють, що їхній матеріал завдяки біосумісності можна використовувати в тому числі в медичних цілях або для електроніки, що імплантується. Як приклад вони запропонували створити на основі такого матеріалу RFID-позначку, в яку будуть записані особисті дані про її носія. Оскільки критична температура розчинення трохи нижча за температуру людського тіла, ця позначка буде функціонувати за нормальних умов, але зруйнується в разі смерті носія, і записана конфіденційна інформація зітреться.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас