Barclays: біткойн треба ввести в гру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Barclays: біткойн треба ввести в гру

Фінтех і Картки
1732
Британський банк Barclays обговорює з регуляторами і фінтех-компаніями питання про те, як ввести криптовалюти в гру, повідомляє CNBC з посиланням на слова головного виконавчого директора Barclays UK.
Головний виконавчий директор Barclays UK Ашок Васвані повідомив, що представники банку зустрічалися зі співробітниками Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (Financial Conduct Authority, FCA) для обговорення питання про те, як можна зробити використання біткойна безпечним.
“Ми розмовляли з кількома компаніями в сфері фінтеху, з ними ми і вирушили в FCA поговорити про те, як, в принципі, можливо ввести в гру криптовалюти, причому не обов’язково це має бути строго біткойн. Очевидно, що це нова сфера, з якою ми маємо бути обережними. Але ми працюємо в цьому напрямку”, – сказав топ-менеджер Barclays.
Васвані не повідомив подробиць про те, які конкретно види має банк на біткойн. За останні роки банк активно залучений в сферу криптовалют і технології блокчейн. У минулому році Barclays об’єднав зусилля з американським біткойн-стартапом Circle, запустивши на території Великобританії соціальний платіжний додаток, що дозволяє відправляти гроші, конвертуючи фунти стерлінгів у криптовалюту.
Це перший в історії випадок, коли якийсь європейський банк дозволив компанії, зайнятій в індустрії цифрових валют, задіяти свою інфраструктуру. Додаток використовує прив’язку дебетових карток користувачів, а конвертація фіата в криптовалюту проходить без будь-яких комісій.
Найчастіше деякі банки з великою обережністю ставляться до того, щоб їхні організації якимось чином були асоційовані з біткойном. Вся справа в не зовсім чистій репутації криптовалют – відомо, що їх використовують в тому числі для торгівлі зброєю, хакерським софтом, наркотиками в Dark web – тіньовому онлайн-ринку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас