ФГВФО шукає формальні причини для ліквідації Діамантбанку, - екс-голова правління Ходачук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО шукає формальні причини для ліквідації Діамантбанку, - екс-голова правління Ходачук

Кредит&Депозит
460
Колишній голова правління Діамантбанку Олег Ходачук вважає, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб шукає формальні причини для того, щоб відправити банк на ліквідацію.
Про це він заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“Ну дуже структура активів подобається працівникам фонду. Купа якісної нерухомості, кеша. Ліквідувати і ліквідувати. Рішення не приймається, а постійно відкладається. Мабуть, чекають якоїсь формальної причини”, – написав він.
За даними Ходачука, зараз на ТАСкомбанк, який заявився як інвестор Діамантбанку, чиниться тиск з боку НБУ та Фонду гарантування вкладів, для того щоб ТАСкомбанк забрав частину активів зі своєї заявки.
“І тоді, як я розумію, за формальними ознаками відправити Діамантбанк у ліквідацію і плювати на інтереси вкладників. Ще раз підтверджую вже не тільки за моєю оцінкою, а після оцінки фонду та ТАСа, що активів повинно вистачити для компенсації всіх вкладів населення і частини юридичних осіб. Але в ліквідації, боюся, може статися все що завгодно. Вкотре зустрічаюся з цинізмом регулюючих органів і відвертим бажанням під покровом “процедур ліквідації” дербанити майно Діаманта”, – резюмував Ходачук.

Довідка Finance.UA:

  • Діамантбанк був визнаний НБУ неплатоспроможним 24 квітня 2017 року.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію.
  • Колишній голова банку Олег Ходачук заявив 23 травня, що на банк є інвестор, який подав заявку.
  • 30 травня керівник ФГВФО Ворушилін повідомив, що заявка на купівлю банку надходила тільки від ТАСкомбанку, тоді як Ходачук не має права бути кваліфікованим інвестором.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас