Держрезерв виграв суд у "Хліба України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрезерв виграв суд у "Хліба України"

Фондовий ринок
271
Державна акціонерна компанія “Хліб України” за рішенням суду повинна заплатити Державному агентству резерву України понад 2 млрд грн.
“Позовні умови для відповідача у кількох справах мотивовані тим, що “Хліб України” порушив умови договору та не повернув відпущену Держрезервом на умовах позики пшеницю. Боржник рішення суду із повернення заборгованості та штрафних санкцій не виконав”, – йдеться в повідомленні на сайті Держрезерву.
Держрезерв звернувся до суду із заявою про зміну способу виконання рішення, зобов’язавши “Хліб України” оплатити вартість матеріальних цінностей державного резерву
Враховуючи неможливість повернення пшениці боржником, суд міста Києва прийняв рішення змінити спосіб виконання з майнового на грошовий і видав накази про примусове виконання на суму понад 2 млрд грн.
Держрезерв стягнув з найбільших дебіторів у 2014 році 18 6 млн грн, в 2015 – 2 млрд грн, у 2016 році – 623 млн грн. Найбільшими боржниками перед Держрезервом зараз є НАК “Нафтогаз України”, “Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас