Кіберполіція викрила факти незаконного втручання в роботу системи торгів арештованим майном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція викрила факти незаконного втручання в роботу системи торгів арештованим майном

Кримінал
266
Правоохоронцями проведено кілька обшуків, вилучено обладнання, яке може містити докази кібератаки на онлайн-портал автоматизованої системи електронних торгів арештованим майном, в результаті якої були вчинені протиправні маніпуляції з результатами торгів, повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.
“В кінці лютого 2017 року в Національну поліцію України надійшло звернення про кібератаки на онлайн-портал автоматизованої системи електронних торгів арештованим майном. Під час цих атак зловмисники отримали доступ до системи з правами адміністраторів державного підприємства. Тому злодії змогли здійснити маніпуляції з результатами торгів, і відповідно, за значно заниженою вартістю придбати нерухоме та рухоме майно”, – повідомляється на сайті відомства.
Завдяки кібератаці зловмисники виграли три електронні торги, ще одну процедуру правоохоронці встигли заблокувати.
За даним фактом слідчими було відкрито кримінальне провадження за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.
Правоохоронці виявили, що хакери намагалися налаштувати систему для перемоги одного з учасників. В результаті переможець отримував можливість придбати приміщення за заниженою ціною. Завдяки маніпуляціям хакерів переможцями торгів стали учасники з мінімальною ставкою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас