Заступника Кернеса випустили із СІЗО за 30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступника Кернеса випустили із СІЗО за 30 млн грн

Кримінал
459
Грошову заставу в сумі 30 мільйонів гривень внесено за віце-мера Харкова Овіннікову Тетяну, підозрювану у справі про розкрадання землі за «кооперативною схемою», — повідомила адвокат чиновниці Юлія Плетньова.
«Гроші в сумі 30 млн грн вже надійшли на розрахунковий рахунок Апеляційного суду в Києві, про що ми офіційно повідомили Генпрокуратуру і Апеляційний суд», — сказала адвокат.
За її словами, гроші були зібрані за 5 днів нібито в складчину.
«Люди, які знають Овіннікову і упевнені в її невинності, перераховували від 3 тис. грн до 100 тис. грн і більше», — запевнила захисниця чиновниці.
Зазначимо, внесення застави звільняє Овіннікову від будь-якої іншої міри запобіжного заходу, але вона зобов’язана з’являтися в органи попереднього розслідування і повідомляти про зміну місця проживання.
«Побоювання слідства з цього приводу є безпідставними, оскільки виконані основні слідчі дії, допитано незліченну кількість свідків, вилучена вся документація про виділення земельних ділянок. Як тільки Овіннікова дізналася про непомірну суму застави, їй стало погано, і ще вчора вона перебувала в реанімації лікарні. У Тетяни Іванівни є сім’я — вагітна дочка і син-студент, і вона нікуди від них не поїде: всі ризики виключені», — розповіла Плетньова.
Вона також додала, що захист має намір домогтися виправдувального вироку в суді: «Інкриміновані Овінніковій дії не входили в її посадові обов’язки, а всі рішення щодо землі приймаються голосуванням депутатів на сесіях».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас