Гонтарєва допускає можливість судового або кримінального переслідування після її відставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва допускає можливість судового або кримінального переслідування після її відставки

Казна та Політика
837
Глава Національного банку Валерія Гонтарєва допускає можливість судового або кримінального переслідування після її відставки.
“Переслідування – воно може бути. Тому що кількість інсинуацій, провокацій, нісенітниці, брудних кампаній зашкалює. Чи варто цього боятися? – Ні. Ні на секунду не сумнівалася, що все зробила правильно”, – сказала Валерія Гонтарєва в інтерв’ю.
Голова Нацбанку пояснює свій низький рейтинг серед населення тим, що всі медіа в країні знаходяться в руках тих, з ким Нацбанк під її керівництвом три роки боровся за очищення банківського сектора. “Вони з нами борються, “годують” політиків, які вам потім розповідають, який поганий Національний банк”, – пояснила керівник центробанку.
Гонтарєва не збирається виїжджати з країни, не буде йти в політику чи на держслужбу, і висловила жаль, що в країні відсутня політична сила, яку би вона хотіла бачити під умовною назвою “Партія здорового глузду”.
“Збираюся влітку на море зі своєю сім’єю. Думаю, я за літні місяці вирішу, чого я хочу. Я вже проходила в житті і комерційний банкінг, і інвестиційний, і asset management, і власний бізнес, і главу Національного банку. Такого challenge у мене в житті ще не було, і я усвідомлюю – вже не буде. Тому я хочу зараз подумати, чого я хочу. Я точно знаю, що я ніколи не буду в політиці, ніколи не буду на держслужбі. Я впевнена, що не хочу працювати в регуляторах, навіть у світових. Може, це буде якась наукова робота або щось таке. Або, врешті-решт, мені 53 роки, можу і на пенсію піти”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас