Британці відмовляються від готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці відмовляються від готівки

Фінтех і Картки
2375
За результатами опитування PPRO Group, близько 33% британців більше не використовують готівку при оплаті товарів. Цей показник ще вищий серед мілленіалів — в цій категорії не використовують готівку приблизно 51% опитаних, у той час як серед старшого населення частка тих, хто повністю перейшов на безготівкові платежі, становить лише 27%.
Крім того, близько 59% британців вважають, що країна «скоро» повністю відмовиться від готівки, а 12% впевнені, що це відбудеться в найближчі п’ять років. Про те, що Великобританія перейде до безготівкових платежів в найближчі два роки, заявили 2% опитаних.
Замість готівки жителі Великобританії все частіше використовують банківські картки, а також безконтактні мобільні платежі — Android Pay і Apple Pay. У 2016 році кількість платежів, здійснених за допомогою смартфонів, зросла на 247% порівняно з попереднім роком, склавши 38 млн транзакцій на загальну суму £288 млн.
Держава, яка рухається швидше від усіх до повністю безготівкового суспільства — Швеція. З 2009 року обіг паперових грошей в цій країні скоротився приблизно на 40%, а кількість жителів, які використовують банківські картки для оплати товарів, навпаки, продовжує зростати. У найближчі два роки центробанк Швеції має намір випустити державну цифрову валюту — е-крону.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас