Межі Києва планують істотно розширити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Межі Києва планують істотно розширити

Казна та Політика
3474
У Київраді ініціювали обговорення Концепції оновленого статуту територіальної громади.
Мінрегіонбуд розробив профільний законопроект, який повинен встановити механізми для проведення процедур з врегулювання встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, — повідомив секретар Київради Володимир Прокопів (депутат із провладної фракції «Солідарність»).
За його словами, в документі, крім усього іншого, говориться, що при ініціюванні процесу зміни меж міста міська рада приймає рішення про розробку проекту землеустрою щодо зміни міських кордонів.
Водночас, як підкреслив Прокопів, на сьогоднішній день важливо не тільки зафіксувати конкретні межі столиці, а й відповісти, «яким шляхом має розвиватися місто: за допомогою ущільнення або розширення, як агломерація або автономний центр тощо».
«Над цим ми працюємо в процесі підготовки Концепції проекту Статуту Києва — нашої локальної Конституції. Межам територіальної громади в документі відведено окремий розділ, а над його наповненням вже працює робоча група за участю представників місцевої влади, науковців та юристів», – поінформував він.
Секретар міськради додав, що межі Києва — питання, яке потрібно вирішувати «на вчора», адже сучасний Київ «прописаний» в юридичних межах зразка 60-х років.
Коментуючи приєднання до столиці нових територій, Прокопів сказав наступне: «Сьогодні столиці потрібно визначити межі близько тридцяти суб’єктів у п’яти сусідніх з Києвом районах. Майже 60% місцевих рад різних рівнів дали відповідне погодження, частина — надали розмиті відповіді або вимагають додаткові документи. І одиниці — неохоче йдуть на діалог».
«Зокрема, вдалося досягти компромісу з Вишгородом щодо спірної території острова Великий. Столиці потрібна не земля, а водозабір. Вишгород готовий віддати у користування землю острова і дозволити будівництво водозабору, але острів залишиться вишгородською землею. Найбільші проблеми — з Козинською сільрадою і Коцюбинською селищною радою. Перша зробила землевідведення десятків ділянок, які, на нашу думку, належать Києву. До того ж межа села столиці нерівна і весь час змінюється, підсилюється наявністю намитих островів. На поступки Козин йде вкрай неохоче», — розповів депутат.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас