Нафта дорожчає в п'ятницю після падіння напередодні до мінімуму за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в п'ятницю після падіння напередодні до мінімуму за місяць

Енергетика
206
Нафта дорожчає в ході азіатських торгів у п’ятницю після чергового падіння цін напередодні, в результаті якого вона опинилася біля мінімуму за місяць.
Ціна червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на 48 центів (0,93%) – до $51,92 за барель.
Червневий контракт на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на 51 цент (1,04%) – до $49,48 за барель.
У четвер торги завершилися зниженням котирувань через відновлення видобутку в Лівії: ціна нафти Brent опустилася на 0,7%, до $51,44 за барель, WTI – на 1,3%, до $48,97 за барель.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) побоюється скорочення пропозиції нафти в перспективі через низьку активність геологорозвідки. Обсяг виявлених запасів нафти в 2016 році впав до історичного мінімуму, оскільки компанії продовжують скорочувати витрати, повідомило МЕА в четвер.
Генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо заявив у четвер про настання позитивної тенденції в плані загальносвітових запасів нафти. За його словами, запаси палива в країнах Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) в лютому-березні знизилися на 39 млн барелів – до середнього показника за останні п’ять років.
“Увага ринку поступово зміщується від стеження за руками фокусників ОПЕК до видобутку в США, який фактично є головним фактором, що визначає пропозицію”, – вважають аналітики Commerzbank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас