Крюківський вагонзавод в 2016 р. збільшив продажі вантажних вагонів в 3,2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крюківський вагонзавод в 2016 р. збільшив продажі вантажних вагонів в 3,2 рази

Фондовий ринок
742
ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” (КВБЗ Кременчук Полтавської обл.), провідний український виробник залізничних вагонів, 2016 році збільшило реалізацію вантажних вагонів в 3,2 рази в порівнянні з 2015 роком – до 1610 од.
Згідно з інформацією у фінансовому звіті підприємства в системі НКЦПФР, в тому числі 750 вагонів було поставлено Туркменській залізниці, 350 од. – “Укрзалізниці” (в рамках виграного тендеру – ред.), 470 вагонів – на адресу інших українських компаній та 40 вагонів – в Монголію.
“Водночас питання штучного витіснення виробників з України з ринків РФ, Казахстану, Білорусі через припинення дії сертифікатів РФ на всі вантажні вагони КВБЗ, невизнання РФ сертифікатів технічного регламенту Митного Союзу, залишилися актуальними і невирішеними”, – констатується у звіті.
Частка експорту в загальному обсязі реалізації перевищила 51%.
Крім того, за минулий рік завод відвантажив дев’ять пасажирських вагонів, п’ять відремонтованих пасажирських вагонів, а також відремонтував два дев’ятивагонні електропоїзди ЕКР-01, два п’ятивагонні склади поїздів локомотивної тяги.
У звіті зазначається, що на сьогодні в країнах СНД працює 50 вагонобудівних та вагоноремонтних підприємств, що випускають вантажні вагони, а в будівництві пасажирських вагонів у КВБЗ 10 конкурентів.
У числі підприємств, ступінь конкуренції з якими КВБЗ оцінює як значну – російські Тихвинський вагонзавод, НВК “Уралвагонзавод”, “Алтайвагон”, “Рузхіммаш”, український “Дніпровагонмаш”. По пасажирських вагонах це також Тверський вагонзавод, казахстанський “Тулпар-Тарго” і білоруський “Штадлер-Мінськ”; вагонів метро – “Метровагонмаш” і Жовтневий електровагоноремонтний завод (обидва – РФ), і білоруський “Штадлер-Мінськ”.
За оцінкою КВБЗ, у 2016 році на ринку вантажного вагонобудування відзначено зростання поставок вагонів на 34,3% до 2015 року, і КВБЗ посів шосте місце проти дев’ятого 2015 року з часткою ринку 4,1% (в 2015 році – 1,67%).
На ринку пасажирського вагонобудування у КВБЗ восьме місце (проти сьомого роком раніше), а частка ринку скоротилася з 3,7% до 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас