Електролітак вертикального зльоту і посадки здійснив перший політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електролітак вертикального зльоту і посадки здійснив перший політ (відео)

Технології&Авто
2711
Німецький стартап Lilium провів перше льотне випробування прототипу електролітака з вертикальним злетом і посадкою. Керований дистанційно двомісний Lilium Jet успішно піднявся в повітря, як вертоліт, перейшов у аеродинамічний режим польоту, а потім також вертикально опустився на землю.
Зменшена версія літального апарату Lilium Jet пройшла перші випробування в Мюнхені, повідомляє Reuters. Літальний апарат з дистанційним керуванням вертикально піднявся в повітря і під час польоту перейшов з режиму зависання, як у дронів і вертольотів, в аеродинамічний режим з використанням підйомної сили крила, як у звичайних літаків.
Літальний апарат оснащений 36 електродвигунами, розташованими вздовж крил під щитками. При вертикальному зльоті щитки відхиляються вниз, а в аеродинамічному режимі вони займають горизонтальне положення.
У Lilium відзначають, що акумулятор літака споживає на 90% менше енергії, ніж аналоги. Запас ходу при цьому становить 300 км при максимальній крейсерській швидкості 300 км/год. За один кілометр Lilium Jet витрачає стільки ж енергії, скільки звичайний електромобіль, але перевершує його за швидкістю в кілька разів.
Стартап планує використовувати повномасштабні п’ятимісні електролітаки як таксі в районах з найбільш завантаженими дорогами. Викликати пілотоване літаюче таксі можна буде за допомогою програми. Літаки будуть злітати з вертолітних майданчиків у межах міста. Вартість прольоту, наприклад, над Нью-Йорком з центру Манхеттена до аеропорту імені Джона Кеннеді займе всього 5 хвилин і обійдеться в $6.
В екстреній ситуації пасажири Lilium Jet зможуть скористатися парашутами. Також буде діяти спеціальна система, яка не дозволяє пілоту здійснювати небезпечні маневри.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас