ФБР заарештувало білого хакера за пособництво злочинцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР заарештувало білого хакера за пособництво злочинцям

Світ
346
ФБР заарештувало творця популярної шпигунської програми NanoCore Тейлора Хаддлстона.
Хаддлстон звинувачується в пособництві злочинцям. Програміст ніколи не застосовував свій винахід, а продав його зловмисникам. В результаті шкідливий софт став головним інструментом великих зломів в 10 країнах.
Спеціаліст виставив програму на продаж на майданчику HackForums з попередженням про те, що NanoCore не є шкідливим софтом і не повинно використовуватися в цій якості. Програма була розроблена як бюджетний інструмент для віддаленого адміністрування, яким могли б користуватися компанії, які не мають можливості придбати дорогий.
Видання зазначає, що творець програми намагався запобігти атакам, здійсненим за допомогою проданого софту. Він використовував ще один свій винахід – програму Net Seal – для відключення недобросовісних користувачів від NanoCore. Проте влада стверджує, що Net Seal може бути ще одним підтвердженням того, що Хаддлстон взаємодіяв з хакерами.
На даний момент стосовно творця софта ведеться розслідування. Його відпустили з-під варти, але заборонили залишати будинок і користуватися інтернетом.
Тейлор Хаддлстон відомий серед так званих білих хакерів — зломщиків, які тестують різні системи на міцність, повідомляють про існуючі пробіли “жертвам“ і отримують винагороди за знайдені вразливості.
Нагадаємо, раніше угруповання хакерів TCF вимагало виплатити їм суму в 700 000 доларів, погрожуючи Apple видаленням даних з більш ніж 300 млн акаунтів iCloud.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас