Військовій прокуратурі дозволили провести обшуки в "Укробронпромі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військовій прокуратурі дозволили провести обшуки в "Укробронпромі"

Фондовий ринок
376
Печерський райсуд Києва дозволив Військовій прокуратурі Луганського гарнізону вилучити документи “Укроборонпрому” про співпрацю з ТОВ “Оптимумспецдеталь”, ТОВ “Інтер Сталь ЛТД” та ТОВ “Фірма “Ренал”, які підозрюються в фіктивній діяльності.
Слідство встановило, що в 2014-2015 роках ДП “Київський бронетанковий завод” отримав шість замовлень від Міністерства оборони на ремонт і обслуговування машин спецпризначення. Надалі у податковій звітності завод показав, що в серпні-листопаді 2015 року нібито придбав рухові мости до спецтехніки у “Фірми “Ренал” на суму 5,28 млн грн.
У свою чергу фірма в цей час нібито зробила закупівлю мостів та комплектуючих до них у “Оптимумспецдеталь” та “Інтер Сталь ЛТД” на суму майже 13 млн грн. Далі “Оптимумспецдеталь” нібито провело закупівлю військового обладнання у ТОВ “Промомаркетгруп”, ТОВ “Наполі груп” і ТОВ “Мідленд інвест”.
Прокуратура проаналізувала податкові накладні за всім ланцюжком операцій і не встановила фактів надання логістичних послуг з поставки товарів. Крім того, на допиті директор і засновник “Промомаркетгруп” заявила, що зареєструвала фірму за грошову винагороду та підприємництвом не займалася.
Колишній директор “Оптимумспецдеталь” розповів, що у підприємства відсутні складські приміщення, автотранспорт і трудові ресурси, метою реєстрації фірми було заволодіння державними грошима, які були виділені на оборонний сектор.
Обшуки за місцем реєстрації “Оптимумспецдеталь”, “Інтер Сталь ЛТД” і “Фірма “Ренал” жодну з фірм не виявили.
Але слідство встановило, що з цими трьома підприємствами в останні роки вели господарську діяльність інші державні підприємства, які входять в концерн “Укроборонпром”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас