Віце-прем'єр пояснив, навіщо ввели абонплату за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр пояснив, навіщо ввели абонплату за газ

Енергетика
9378
Розподіл оплати газу як товару та послуг з транспортування і розподілу блакитного палива необхідний для приходу на ринок газу інших постачальників, окрім НАК “Нафтогаз України”.
Про це розповів віце-прем’єр Володимир Кістіон.
“Це є вимоги кодексу про газотранспортну систему, де визначено, що транспорт і розподіл є окремими послугами. Споживач до 1 квітня сплачував 6879,9 грн, у цю ціну входили витрати по транспорту та розподілу. Для того, щоб дати можливість не лише НАК “Нафтогаз України”, але й іншим компаніям входити на ринок природного газу, виводяться з вартості газу витрати на транспорт і розподіл, а споживач буде сплачувати за газ як товар”, – сказав Кістіон.
Водночас віце-прем’єр визнав, що з 1 квітня ринок газу повноцінно не запрацює, тому газ для побутових споживачів, як і раніше, постачатиме державний трейдер НАК “Нафтогаз України”.
“З 1 квітня поточного року змінюються деякі правила роботи на ринку природного газу. У першу чергу, це вимоги закону “Про ринок природного газу”. Зміниться формат оплати за газ для споживачів. Однак уряд, розуміючи, що ринок газу повною мірою не працює, ставить завдання захистити споживачів”, – розповів Кістіон.
Він нагадав, що Нафтогаз до жовтня 2018 року постачатиме газ за регульованою Кабінетом міністрів ціною.
“Цей перехідний період дасть можливість суб’єктам ринку підготуватися до входження на ринок”, – вважає віце-прем’єр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас