Скільки пенсіонерів в Україні припадає на того, хто сплачує внески в Пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки пенсіонерів в Україні припадає на того, хто сплачує внески в Пенсійний фонд

Казна та Політика
4273
Голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний в інтерв’ю «Главкому» розповів, що станом на грудень 2016 року 10,1 мільйона людей (з майже 20-мільйонного працездатного населення) регулярно сплачували внески до Пенсійного фонду.
«Пенсіонерів у нас майже 12 мільйонів. У січні цифри фактично не змінилися, ну, може, лише незначні коливання», – запевнив чиновник.
Зарудний підкреслив, що зарплати останнім часом в «тінь» не пішли. Навпаки, показники січня-лютого «вселяють певний оптимізм».
«За ці два місяці надходження до фонду зросли до 21,3 мільярда гривень, або майже на 25%. Це означає що заплановане виконується – платники, які у нас були, продовжують сплачувати страхові внески. Плюс у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплати зріс і фонд оплати праці. Тобто шаленої «тінізації» у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати до 3200 гривень ми не спостерігаємо», – зазначив голова ПФУ.
Він також розповів, що дефіцит Пенсійного фонду нехай і не стрімко, але почав зменшуватися.
«Це відбувається насамперед завдяки збільшенню власних доходів фонду, які мають зрости порівняно із попереднім роком на 30,1 мільярда гривень, або 27%.
Одним із головних джерел зростання є саме двократне збільшення розміру мінімальної зарплати з початку цього року. З початку року (станом на 22 березня) понадпланові доходи становлять 4,6 мільярда гривень», – додав Зарудний.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас