Китай будує найбільший у світі центр вивчення нанотехнологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай будує найбільший у світі центр вивчення нанотехнологій

Світ
483
У китайському Suzhou йде будівництво багатогалузевого дослідного центру Nano-X, найбільшої в світі платформи для вивчення нанотехнологій, спрямованих на розробку потужніших комп’ютерів і розумніших роботів.
Дослідницький центр Nano-X володіє передовими технологіями створення матеріалів, виготовлення та тестування пристроїв в умовах надвисокого вакууму, повідомляє заступник директора проекту Дін Сунань. «Ми досліджуємо нову технологічну схему виробництва пристроїв наномасштабу на платформі, яка симулює надвисокий вакуум космосу», — сказав він.
Nano-X отримав початкове фінансування в розмірі 320 мільйонів юанів (близько $46,5 млн). Передбачається, що його бюджет складе 1,5 млрд юанів, повідомляє China Daily.
Перша стадія будівництва почалася в 2014 і має бути завершена в 2018 році. Вже зараз створено 100-метровий трубопровід з надвисоким вакуумом, що з’єднує 30 одиниць обладнання. В остаточному варіанті трубопровід буде подовжено на 500 метрів і буде підведено до сотні одиниць наукового обладнання.
Технології Центру дозволять здійснювати виробництво і тестування матеріалів всіма доступними інструментами в надвисокому вакуумі швидко і точно, не піддаючи їх впливу повітря і зберігаючи їхні властивості без змін. Це дасть можливість науковцям проводити дослідження в галузі квантової фізики і робототехніки.
До 2025 року Китай планує добитися технологічної незалежності, а до 2050 — стати глобальною науковою державою. Цей прогноз поділяють і американські вчені, які підготували доповідь для АНБ, згідно з якою Китай може потіснити США в гонці суперкомп’ютерних технологій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас