Комунальні тарифи залишаються під контролем президента до травня 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальні тарифи залишаються під контролем президента до травня 2018 року

Казна та Політика
1427
Президент Петро Порошенко вирішив, в якому порядку замінять членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Голова комісії Дмитро Вовк зміниться останнім.
В 2016 році прийняли закон про національного регулятора в сферах енергетики і комунальних послуг. Згідно з текстом закону, в НКРЕКП за півтора року повинні повністю оновити склад. Однак, незважаючи на те, що президент підписав закон ще в листопаді 2016 року, план ротації членів він затвердив лише 23 березня 2017 року.
Згідно з текстом наказу №78/2017, в перші півроку дії закону (до 23 травня 2017 року) з комісії звільнять двох членів – Юрія Голляка і Володимира Євдокимова. До 23 листопада 2017 року мають звільнити Вікторію Морозову і Бориса Циганенка.
Довше за всіх пропрацюють в комісії її нинішній голова Дмитро Вовк і член комісії Руслан Машляковський. Їх замінять через півтора року після вступу в силу закону про НКРЕКП – в кінці травня 2018 року.
Нових членів повинні відбирати на конкурсній комісії, яка формується Верховною Радою, президентом і Кабміном: два члени від комітету з ЖКГ і від комітету з ТЕК; два – від президента; один – від уряду.
Нагадаємо, НКРЕКП була створена 2014 року, коли президент своїм указом об’єднав комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг. Першим головою НКРЕКП став Володимир Демчишин, а після його переходу в Міністерство енергетики і вугільної промисловості – Дмитро Вовк (в минулому – обидва були співробітниками ICU).
Нового регулятора не без підстав звинувачували в лояльності до президента. З тієї ж причини комісії намагалися відмовити в праві на існування. У конституційних обов’язках Гаранта немає права її створювати.
У вересні 2016 року Верховна Рада прийняла закон про НКРЕКП, яким мінімум на рік закріпила нинішній склад. А згідно з наказом президента, роль нинішнього голови комісії Дмитра Вовка залишається суттєвою до травня 2018 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас