НБУ спростив переміщення готівкової інвалюти через митницю: що змінилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив переміщення готівкової інвалюти через митницю: що змінилося

Валюта
4150
Національний банк спростив порядок переміщення готівкової іноземної валюти фізичними особами через митний кордон України.
Про це йдеться в постанові регулятора №24 від 22 березня, яка вступає в силу з 23 березня.
По-перше, Національний банк розширив перелік документів, які фізичні особи-резиденти мають надавати при митному декларуванні готівкової іноземної валюти, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті.
Тепер для підтвердження джерел походження готівкової іноземної валюти можна надавати не тільки документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), але також і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така операція мала місце.
По-друге, співробітникам дипломатичної служби України, які повертаються в Україну після завершення довгострокового закордонного відрядження, дозволено ввозити в Україну готівкову іноземну валюту в сумі, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті, на підставі довідки з відповідної дипломатичної установи.
По-третє, в три рази (з 30 до 90 календарних днів) збільшений термін дії підтверджуючих документів, необхідних для митного декларування готівкової іноземної валюти (про зняття готівки з рахунків і довідки закордонної дипломатичної установи України).
Як повідомлялося, НБУ дозволив здійснювати купівлю іноземної валюти суб’єктам господарювання за рахунок кредитних коштів у гривні, залучених під державні гарантії з метою виконання програм, пов’язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави.
Також НБУ ввів спрощений порядок купівлі іноземної валюти для повернення за кордон іноземному інвестору відсотків, нарахованих на залишок коштів на інвестиційному рахунку.
Відповідні зміни передбачені постановою правління НБУ від 14 березня № 22 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України” і вступають в силу з 16 березня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас