Названо найдорожчі й найдешевші міста світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожчі й найдешевші міста світу

Особисті фінанси
2371
Перше місце в списку найдорожчих міст четвертий рік поспіль зайняв Сінгапур, випливає з дослідження Worldwide Cost of Living 2017, складеного агентством Economist Intelligence Unit (EIU). Згідно з дослідженням, за ним іде Гонконг, на третьому місці опинився Цюріх. Четверте і п’яте місце зайняли два японські міста — Токіо і Осака. Також до десятки найдорожчих міст увійшли Женева, Париж, Нью-Йорк і Копенгаген, передає RNS.
Найдешевшими містами для життя, згідно з дослідженням, стали Алмати, воно зайняло останнє, 133-є місце в рейтингу, нігерійський Лагос, індійський Бангалор, пакистанський Карачі, Алжир, індійські Ченнаї і Мумбаї, Київ, Бухарест, а також столиця Індії Нью-Делі.
EIU відзначає вплив коливань цін на нафту і сировинні товари на вартість життя. У 2016 році темпи зниження цін на сировинні товари сповільнилися, йдеться в доповіді, і інфляція швидко росла на ринках, що розвиваються, особливо там, де в 2015 році спостерігалося зниження валютних курсів.
Дослідження Worldwide Cost of Living проводиться двічі на рік, воно засноване на порівнянні 400 окремих цін на 160 видів товарів і послуг. Розглядаються ціни на їжу, напої, одяг, товари для дому і особистої гігієни, ціни на оренду житла, транспорт, рахунки за комунальні послуги, ціни за приватні школи, допомогу по дому і відпочинок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас