У Москві пройде банківська сесія із застосування блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві пройде банківська сесія із застосування блокчейна

Фінтех і Картки
183
19 квітня в Москві в рамках щорічної Blockchain & Bitcoin Conference Russia пройде сесія, присвячена застосуванню блокчейн-технології в банківському секторі. Участь візьмуть представники Сбербанку, «Альфа-Банку» і інших компаній, що активно впроваджують блокчейн в бізнес-процеси.
У Москві пройде банківська сесія із застосування блокчейна
Чим цікавий блокчейн російським банкірам
На початку року стало відомо про те, що Сбербанк розробив прототип сервісу з обміну валют за допомогою блокчейна. Відзначається, що система працює ідеально і тепер справа за питаннями регулювання.
Привертає увагу й інший проект – платформа для фіксації даних про поставки товарів за договорами факторингу. Проект був протестований Сбербанком спільно з компанією «М. Відео». Система дозволяє прискорити відвантаження товару і проведення платежів: не потрібно проводити телефонні переговори і вести довгу переписку.
Наприкінці 2016-го увагу спільноти привернула перша угода-акредитив на основі блокчейна, технічно реалізована «Альфа-Банком». Відкриття та виконання акредитива були оформлені у формі транзакції на базі розумного контракту Ethereum.
На шляху освоєння блокового ланцюга знаходиться і «Внєшекономбанк». У березні 2017 року ВЕБ направив в Мінекономрозвитку проект з реалізації блокчейна на базі Росреєстра. Крім того, в банку розглядають можливості застосовувати блокчейн в проведенні транскордонних угод і відзначають великий потенціал технології.
Про що йтиметься на банківській сесії
За словами організаторів, участь у сесії вже підтвердили чотири спікери, однак список буде поповнюватися.
Керуючий директор Центру інновацій Сбербанку Катерина Фроловічева докладніше розповість про реалізовані проекти та представить погляд лідера ринку на використання блокчейна в банківській системі РФ.
Згаданій вище темі – реалізації блокчейна в акредитивах – присвятить виступ керуючий директор з торгового фінансування «Альфа-Банку» Діна Меркулова.
Експерт Міжнародної торгової палати (ICC Russia), доцент університету «Дубна» Ельвіра Шакірова розповість про перспективи блокового ланцюга в торговому фінансуванні, а представник «Совкомбанку» Володимир Федоров представить кейс з реєстрації банківських записів в блокчейні.
Крім того, відвідувачам конференції будуть доступні потік Pro, присвячений реалізації блокчейна в нефінансовій сфері, і демозона з обладнанням для криптоіндустрії.
Подробиці і реєстрація – на сайті Blockchain & Bitcoin Conference Russia.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас