Прибуток Фонду Berkshire Hathaway зріс на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Фонду Berkshire Hathaway зріс на 15%

Фондовий ринок
131
У щорічному листі інвесторам Berkshire Hathaway, голова і генеральний директор Уоррен Баффет піддав критиці керівників фонду за стягнення надмірних комісій, незважаючи на результативність їхніх фондів, і нездатність слідувати за мінливим ринком.
У своєму листі, який вмістився на п’яти сторінках, Баффет підкреслив, що керівники фонду повинні припинити зашморгувати ринок високими зборами за управління фондом, а також додав, що краще акцентувати увагу на недорогих індексних фондах.
Хоча він різко розкритикував багатьох керівників хедж-фонду, він похвалив Джона Богл, засновника інвестиційної компанії Vanguard, за те, що той змінив сучасне інвестування, оскільки його активи в фондах з пасивним управлінням зросли на 19% за останні 10 років.
У 2008 році Уоррен Баффет поставив 500,000$ на те, що індексний фон, який пасивно слідує за індексом S&P 500, виступить краще за індекс, складений професійними інвесторами.
Позитивні прогнози для Американського бізнесу
У своєму листі Уоррен Баффет відзначив зростаючі позитивні прогнози для Американського бізнесу, додавши, що акції США значно зростуть в найближчі місяці і роки.
Прибуток Фонду Berkshire Hathaway зріс на 15%
Хоча в щорічному листі він не згадував про політику, Баффет написав, що головний успіх став можливий завдяки «талановитим і амбітним» іммігрантам, які приїжджали до США.
Баффет, який володіє дюжиною великих акцій США, включаючи American Airlines, Apple і Coca-Cola, зазначив, що інвестори будуть і далі отримувати вигоду від консервативно фінансованих Американських акцій.
Прибуток Berkshire Hathaway
У суботу, поряд з публікацією щорічного листа голови фонду Berkshire Hathaway Уоррена Баффета, компанія повідомила про збільшення прибутку в четвертому кварталі на 15%. Чистий прибуток зріс до 3,823$ на акцію або 6.29$ млрд., що виявилося вище за результати 2015 року – 3,333$ на акцію або 5.48$ млрд.
Операційний дохід Berkshire становив 2,665$ на акцію, що виявилося трохи менше від прогнозів аналітиків, які очікували 2,717$ на акцію.
За словами Баффета, виробничий сегмент і група роздрібних продажів продовжать зростати в 2017 році, оскільки Duracell і Precision Castparts, які були куплені 2016 року, будуть сприяти збільшенню доходів компанії вперше в цьому році.
Тим часом компанія продовжує купувати акції авіаліній, незважаючи на те, що на щорічній зустрічі акціонерів 2013 року Баффет назвав цей сектор «смертельною пасткою» для інвесторів.
Нещодавно Berkshire Hathaway заробив понад 1$ млрд. після того, як акції Apple зросли після повідомлення про реліз нового iPhone у вересні цього року. На той момент фонд Berkshire володів акціями Apple вартістю 8.3$ млрд.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас