Британія вкладе 17,3 млн фунтів в дослідження в галузі ШІ і робототехніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія вкладе 17,3 млн фунтів в дослідження в галузі ШІ і робототехніки

Технології&Авто
104
В рамках стратегії цифрового розвитку Великобританії, оголошеної міністром культури, спорту і ЗМІ Карен Бредлі, уряд вкладе в університети країни £17,3 млн на дослідження в галузі ШІ і робототехніки.
На всесвітній виставці електроніки CES 2017, що проходила в січні в Лас-Вегасі, Британія була представлена ​​на диво мало в порівнянні з іншими країнами, повідомили організатори заходу журналістам BBC, хоча робототехніка була однією з її основних тем. Тисячі компаній взяли в ній участь і знайшли там ділових партнерів і інвесторів, але представників Франції було майже в 5 разів більше, ніж Англії.
«Ми хочемо допомогти британському бізнесу отримати максимум торгових і інвестиційних можливостей, в тому числі – в США, здійснюючи цільову підтримку і поєднуючи компанії, щоб максимізувати їхню присутність і допомогти отримати важливі контракти за кордоном», – підтвердив наміри уряду представник міністерства міжнародної торгівлі.
Згідно з доповіддю компанії Accenture, внесок ШІ в економіку Британії складе до 2035 року £654 млрд.
Оскільки в минулому році уряд Британії зазнав критики за надмірне фінансування ІТ-сектора, в цьому році оцінити реальний стан справ і винести експертну думку попросили професора Венді Хол і Джерома Песенті, колишнього головного датолога IBM.
«Наші вчені, дослідники, комп’ютерні фахівці знаходяться в перших рядах розвитку штучного інтелекту, і мені дуже хочеться побачити, як промисловість і уряд працюватимуть разом для підтримки технологій в Великобританії», – заявила професор Холл.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас