Кабмін знайшов джерело для фінансування будівництва доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знайшов джерело для фінансування будівництва доріг

Казна та Політика
1803
Кабінет міністрів пропонує направити кошти, які можуть вивільнитися від реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), що проводиться Національним банком України і Міністерством фінансів, на будівництво доріг.
Як повідомили в прес-службі уряду, відповідні домовленості були досягнуті в ході наради в уряді за участю глави уряду Володимира Гройсмана, глави НБУ Валерії Гонтаревої і керівництва дорожніх держхолдингів.
Зокрема, в ході засідання глава уряду зазначив, що реструктуризація (репрофайлінг) ОВДП дозволить заощадити близько 15 млрд грн, які можна спрямувати в якості додаткового фінансування на дороги.
Це, на його думку, дозволить в 2,5 рази збільшити бюджет дорожніх робіт в порівнянні з 2016 роком.
При цьому Гройсман підкреслив, що глава держави – Петро Порошенко – повністю розділяє цю пропозицію, оскільки будівництво доріг є одним з ключових пріоритетів.
«Орієнтовна сума з урахуванням ресурсу від репрофайлінга складе близько 35 млрд грн, – цитує прес-служба Гройсмана. – Це відчутний обсяг для країни. Головне – логістика».
Він нагадав, що сьогодні є три ключових джерела фінансування всіх дорожніх робіт – держбюджет, кошти міжнародних фінансових організацій і внутрішні джерела.
«Система готова до масштабного будівництва доріг, розпочато відродження автодорожнього господарства, підготовлена ​​проектна документація, підготовлені техніка та матеріали. Питання доріг має дуже важливе значення. З’єднання торговельних коридорів з морськими портами дозволить відігравати суттєву роль в переміщенні товарів», – сказав глава уряду.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас