Гройсман розповів, коли подешевшають ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, коли подешевшають ліки

Особисті фінанси
754
Ліки подешевшають з лютого. Про це заявив Володимир Гройсман.
“Я переконаний в тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб’ємося і почнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків”, – заявив він.
Коментуючи заяви про нібито неможливість забезпечення зниження ціни на ліки з 1 лютого, голова уряду зазначив, що передбачав створення дефіциту ліків, як тільки уряд почне наводити лад в утворенні цін на лікарські засоби.
“Найголовніший феномен полягає в тому, що в Польщі ціни на одні і ті самі ліки менші, ніж в Україні. Як тільки до цього парадоксу наблизився, відразу почалися атаки на уряд. Ми будемо йти в заданому напрямку. Що стосується ліків, наша задача – забезпечити зниження ціни за трьома категоріями – гіпертонія, цукровий діабет і бронхіальна астма”, – підкреслив прем’єр-міністр в ефірі каналу ICTV
Уряд визначив діючі речовини в препаратах за вищеназваними трьома нозологіями, взяв за аналоги препарати в п’яти сусідніх країнах і визначив ту саму ціну в Україні, зазначив прем’єр.
“Сказали спекулянтам, умовно кажучи: “Ви більше не будете заробляти тільки тому, що ви монополісти на цьому ринку”, і поставили крапку, – підкреслив Гройсман. – Чому українці, заробляючи менше, повинні платити більше за ліки, які їм життєво необхідні?”.
При цьому уряд відстежує виконання рішення по зниженню ціни на ліки, працює спеціальна група, зазначив прем’єр-міністр. Він зазначив, що обговорював це рішення на зустрічі з фармацевтичними виробниками, і буде ще проводити такі зустрічі.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас