"Підвищувати далі вже нема куди", - Розенко про збільшення тарифів на ЖКГ або газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Підвищувати далі вже нема куди", - Розенко про збільшення тарифів на ЖКГ або газ

Казна та Політика
5440
Сьогодні немає жодних підстав говорити про збільшення в 2017 році тарифів на ЖКГ або газ.
Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
«Я впевнений, зараз не існує економічних передумов підвищувати ціни на газ, електроенергію і послуги ЖКГ. Станом на кінець січня я не бачу жодних мотивів для підняття цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року. Не треба лякати людей! Коли прийде час, уряд не буде ховатися, а відкрито попередить українців про підняття тарифів», – сказав він.
«Але, на мою думку, нинішня ціна на газ вже відповідає європейській і економічно обгрунтована. Підвищувати далі вже нема куди», – підкреслив віце-прем’єр-міністр.
Розенко також зазначив, що в зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн розмір призначених субсидій у цьому опалювальному сезоні не буде переглядатися. «Ні. Субсидії в зв’язку з цим не переглядатимуть», – підкреслив він.
Минулого тижня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підвищила для бізнесу з лютого 2017 року ціни на газ і електрику, а для населення – на воду і послуги з водовідведення.
На цьому тижні НКРЕКП планує розглянути рішення про підвищення в лютому тарифів на тепло для промисловості на 102,46 грн – до 1471,56 грн/Гкал, або на 7,48% більше поточних показників
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас