В "Укрзалізниці" заперечують політичні мотиви передачі компанії під контроль уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" заперечують політичні мотиви передачі компанії під контроль уряду

Фондовий ринок
395
ПАТ «Укрзалізниця» виступила зі спростуванням інформації щодо роботи залізничної галузі, яка була озвучена міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.
Про це повідомляється на сайті Укрзалізниці.
«ПАТ «Укрзалізниця» спростовує поширювану міністром інфраструктури Володимиром Омеляном інформацію у ЗМІ щодо роботи залізничної галузі. Вважаємо за необхідне прояснити ситуацію і спростувати низку найбільш поширених міфів щодо аспектів реформування залізничної галузі, стратегічного розвитку, інвестиційної та технічної політики, закупівель та боротьби з корупцією», – йдеться в повідомленні.
Так, у залізничному підприємстві заперечують політичні мотиви передачі Укрзалізниці від Мінінфраструктури під контроль уряду. Наголошується, що це було технічне рішення, яке приводить статут у відповідність до законів і не потребує широкого обговорення, оскільки стосується змін до статуту однієї юридичної особи.
Також, як стверджується у заяві, Укрзалізниця надала Мінінфраструктури план пріоритетної роботи правління ще в серпні минулого року, а в листопаді було затверджено та надано Мінінфраструктури стратегічну програму технічного розвитку залізничного транспорту на період до 2021 року.
“Згідно з цією програмою, передбачається наймасштабніше технічне оновлення за всі роки існування компанії: придбання та модернізація у 2017-2021 рр. 96 тис. одиниць техніки та модернізація інфраструктури на загальну суму 108 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається в заяві, для реформування галузі в Укрзалізниці було розпочато три важливі реформи: по-перше, системну перебудову компанії та створення вертикально-інтегрованої структури, коли 6 залізниць і понад 50 підприємств об’єднано з подальшим розділенням за функціональними напрямками – пасажирські перевезення, вантажні перевезення і т.д. По-друге, запущено проект переходу на електронний розподіл вагонів і, по-третє, розпочато масштабне технічне оновлення рухомого складу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас