Китай став головною державою світу по фінансових стартапах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай став головною державою світу по фінансових стартапах

Фінтех і Картки
583
Китайські фінансові стартапи вперше обійшли компанії з США за обсягом залучених інвестицій. За дев’ять місяців 2016 року венчурні фонди вклали в них $9,4 млрд. Зростанню інвестицій сприяють зростання числа інтернет-користувачів і частки середнього класу в КНР.
Про це пише RNS.
Китайські стартапи у сфері фінансових технологій вперше обігнали американські за обсягом залучених інвестицій, йдеться в огляді Citi. Зокрема, компанії з КНР залучили за 9 місяців 2016 року $9,4 млрд, що вдвічі більше аналогічного показника 2015 року. За той же період стартапи з США залучили $5,7 млрд.
На китайські компанії припало понад 46% обсягу світових інвестицій в фінтех-стартапи проти показника в 19% роком раніше. Якщо враховувати вкладення не тільки венчурних фондів, а також корпорацій та приватних інвесторів, то на Китай припало більше половини всіх інвестицій у фінтех-стартапи в 2016 році. Частка США зменшилася з 56% у 2015 році до 41% за перші 9 місяців 2016 року.
За січень-вересень минулого року США випередили Китай лише за кількістю стартапів, вартість яких у раунді фінансування перевищила $1 млрд. Торік у США їх було 14 проти восьми у Китаї і п’яти в інших країнах. Однак китайські стартапи обійшли американські за ринковою вартістю приблизно в три рази: $96,4 млрд проти $31 млрд.
У трійку лідерів фінтех-стартапів за обсягом залученого капіталу за перші дев’ять місяців минулого року увійшли лише китайські компанії. На першому місці Lufax (брокерська онлайн-платформа), в яку венчурні інвестори вклали $1,2 млрд. На другому — JD Finance (фінансова “дочка” онлайн-ритейлера JD.com) до $1 млрд інвестицій. На третьому місці Qufenqi, яка за звітний період залучила $450 млн фінансування.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас