Кожен третій українець готовий проміняти права на добробут (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен третій українець готовий проміняти права на добробут (опитування)

Особисті фінанси
2992
Найважливішими правами українці визнають право на життя, працю, соцзабезпечення і справедливий суд, а найменш значущими – заборону смертної кари під час війни і право на створення профспілок.
Такі результати соцопитування, яке провів фонд “Демініціативи”.
При цьому 30% опитаних готові в обмін на добробут поступитися частиною своїх прав, тоді як 35% навпаки, готові терпіти нестатки, але бути вільнішими. Для захисту своїх прав 28% опитаних воліли б звернутися до ЗМІ, і лише 16% – до суду.
Що стосується самосуду, то 50% вважають його неприйнятним, 38% – можливим за певних обставин, і 12% вважають його єдино можливим способом карати злочинців в наших умовах.
Відповідаючи на питання про дискримінацію, загалом 60% українців визнали цю проблему серйозною або дуже серйозною. Найбільш поширеним її формами у нас вважається дискримінація за віком (на неї вказали 37% людей), по інвалідності (33% опитаних). Також зазначено, що в Україні дискримінують за майновим станом, за ознакою сексуальної орієнтації, статтю, станом здоров’я та політичними поглядами.
Водночас 66% готові обмежувати в правах наркозалежних, 46% – представників сексуальних меншин, 49% – прихильників їхніх політичних поглядів.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас