94% закритих фізосіб-СПД не працювали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

94% закритих фізосіб-СПД не працювали

Фондовий ринок
1606
177,8 тис. фізичних осіб-підприємців припинили існування за півтора місяці.
Про це повідомила народний депутат Тетяна Острикова ( “Самопоміч”).
“У грудні 2016 року закрились 143,3 тис., в перші десять днів січня – 34,5 тис., разом – 177,8 тис. фізосіб-підприємців. 94% з них в 2016 році не отримували доходів від підприємницької діяльності, а 95,5% закритих ФОП перебували на загальній системі оподаткування”, – повідомила вона.
Депутат нагадала, що на загальну систему оподаткування підприємці переходили, коли не здійснювали діяльність, тому не хотіли платити єдиний соціальний внесок.
“Тільки 4,5% із закритих за цей період ФОП перебували на спрощеній системі оподаткування – це 8 тис. осіб. Коли пересічні громадяни обговорюють ЄСВ для “сплячих ФОП” і їх закриття через це, то в основному мають на увазі саме ФОП -спрощенців. Як ми бачимо за офіційною статистикою, частина реальних підприємців, які здійснювали діяльність і платили податки до бюджету, але змушені були закритися, невелика. Але загроза закриття діяльності багатьма малими підприємцями є – це положення останнього проекту меморандуму між Україною і МВФ, який зараз узгоджується високими Сторонами”, – підкреслила Тетяна Острикова.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас