В Індії запущено мобільний платіжний додаток для скорочення обігу готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індії запущено мобільний платіжний додаток для скорочення обігу готівки

Фінтех і Картки
745
Уряд Індії запустило мобільне платіжний додаток на основі Aadhaar під назвою BHIM (Bharat Interface for Money), яке є ребрендингом версії UPI (Unified Payment Interface).
Новий додаток, як очікується, зведе до мінімуму роль пластикових карт, що важливо для створення товариства з меншою кількістю готівки. Додаток дозволить усунути комісію від постачальників платіжних послуг, таких як Mastercard або Visa, роблячи їх доступними навіть у віддалених селах. Комісії були значною перешкодою для торговців, готових перейти на цифрові платежі.
Торговцям потрібно буде завантажити додаток Aadhaar на смартфон, підключений до біометричного зчитувача. Клієнт буде вводити свій унікальний ідентифікатор в додаток Aadhaar, потім вибирати банк, через який буде проводитися операція, і проходити біометричну ідентифікацію, яка буде працювати в якості пароля підтвердження для трансакції.
Мета програми полягає в тому, щоб прив’язати всі номери Aadhaar до банківських рахунків до березня 2017 року.
Раніше в жовтні індійський Yes Bank, п’ятий за величиною приватний банк в країні, представив POS-термінали, які використовують технологію сканування райдужної оболонки ока (iris scanning) і біометричну систему ідентифікації від Aadhaar.
Проект Aadhaar в Індії надає унікальний ідентифікатор для кожного жителя Індії – 1,2 млрд осіб. Біометрична база даних включає в себе сканування райдужної оболонки ока, цифрові відбитки пальців, цифрову фотографію і текстові дані для кожного жителя.
Проект був створений для того, щоб забезпечити кожного жителя Індії унікальним ідентифікаційним номером, який можна використовувати для доступу до різноманітних послуг: талони на харчування, відкриття банківського рахунку, заявки на кредити, страхування, пенсія, документи про наявність власності і інше.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас