За підозрою у відмиванні грошей суд заарештував рахунки декількох компаній в "ПУМБ", "Ощадбанку" і банку "Південний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За підозрою у відмиванні грошей суд заарештував рахунки декількох компаній в "ПУМБ", "Ощадбанку" і банку "Південний"

Фондовий ринок
2254
Печерський районний суд міста Києва виніс рішення про арешт рахунків компаній в “ПУМБ”, “Ощадбанку” і банку “Південний”. Рішення прийнято в рамках кримінальної справи за підозрою у відмиванні грошей, передає УНН з посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.
Ця кримінальна справа розслідується з травня 2016 року Головним слідчим управлінням Національної поліції України.
За інформацією правоохоронних органів у справі відмивання і виведення великих коштів задіяно більше 30 різних компаній і структур. Серед них – декількад фіктивних, а також цілком реальних і навіть дуже відомих компаній.
Наприклад, рішення Печерського суду сказано, що фіктивні операції з переведення в готівку коштів проводив ПАТ “Євробанк”, який на сьогоднішній день вже перебуває у стадії ліквідації.
Замовником незаконних фінансових послуг, за даними слідства, серед інших значиться компанія АТ “Мотор Січ” – українське підприємство, що займається розробкою, виробництвом, ремонтом і обслуговуванням авіаційних газотурбінних двигунів для літаків і вертольотів. Днями у військовій прокуратурі Південного регіону України заявили, що компанія “Мотор Січ” поставила Міноборони непридатні вертольоти. У самій компанії цю інформацію назвали неправдивою.
Також компанія “Агрейн Елеватор”, яка входить в один з найбільших агрохолдингів країни – “Агрейн”. За версією Форбс-2016 холдинг потрапив у ТОП-25 найбагатших аграрних підприємств України і тільки в минулому році “Агрейн” експортувала сільгоспкультур на 53 млн дол.
При цьому, згідно з даними реєстру Мін’юсту України компанія заснована кіпрськими офшорами, її власниками вказані кіпріоти, а статутний капітал компанії становить усього 960 грн (!). Директором підприємства є Павло Мамин. Раніше керівництво “Агрейну” вже переслідувалося правоохоронними органами за кількома кримінальними звинуваченнями.
Серед підозрюваних у спробах мінімізації податків і відмивання коштів зазначена ще одна компанія – ТОВ “Аваль Брок”. Фірма, як зазначено на її офіційному сайті, спеціалізується на реалізації складних фінансових стратегій”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас