Європа призупинила фінансову підтримку ще однієї країни - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа призупинила фінансову підтримку ще однієї країни - ЗМІ

Світ
1261
Міністри фінансів єврозони погодили рішення призупинити реалізацію заходів, спрямованих на зниження короткострокового боргового навантаження Греції, пише “Економічна правда” з посиланням на грецькі ЗМІ.
Відповідне рішення було прийнято через те, що уряд прем’єр-міністра Алексіса Ціпрас вирішив провести додаткові соціальні виплати пенсіонерам з низьким рівнем доходу.
Видання зазначає, що Ціпрас закликав провести поіменне голосування в парламенті в четвер, 15 грудня, щодо тих заходів, які він оголосив минулого тижня в телезверненні.
Ціпрас прагне дотримуватися передвиборчих обіцянок про різдвяні премії – витрати, які не отримали схвалення кредиторів.
“Чиновники наполягали на тому, що такі заходи не вплинуть на фінансові показники, але кредитори Єврозони, які не були поінформовані про такі дії, вимагають більше інформації про те, чи ці витрати будуть загрожувати фінансовим цільовим показникам”, – повідомляє видання.
Високопоставлені європейські чиновники заявили, що такі дії грецького уряду порушують умови третьої програми фінансової допомоги країні, яка була розроблена в липні 2015 року.
“Інститути дійшли висновку, що дії грецького уряду, схоже, не відповідають нашим домовленостям”, – сказав прес-секретар керівника Єврогрупи Йеруна Дейсселблума.
Нагадаємо, міністри фінансів країн єврозони ухвалили новий короткостроковий план щодо полегшення графіка виплат боргу Грецією, але на рівнях значно нижчіх за ті, яких вимагає МВФ.
Нагадаємо, в кінці жовтня рада директорів Європейського механізму стабільності (ESM) схвалила виділення Греції 2,8 млрд євро в рамках третьої кредитної програми після виконання країною необхідних реформ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас