Сонячні панелі на дахах забезпечать США 25% необхідної електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сонячні панелі на дахах забезпечать США 25% необхідної електрики

Енергетика
1564
Згідно з даними дослідження, сонячні панелі на дахах будинків США можуть забезпечити чверть потреби країни в електроенергії. В сукупності такі дахи здатні виробляти до 1118 ГВт електроенергії.
Щодня сонце посилає на Землю в 10 разів більше енергії, ніж використовується на планеті зараз. Але ми поки так і не навчилися обробляти її — людство знаходиться на самому початку свого шляху освоєння сонячної енергії.
Згідно з даними дослідницького інституту National Renewable Energy Laboratory (NREL), близько 25% потреби в електроенергії США може бути забезпечено з допомогою сонячних панелей на дахах будинків, пише Electrek.
Дійсно, сонячні панелі на дахах залишаються найпривабливішим варіантом для тих, хто вирішив перейти на використання енергії Сонця. Але постає питання масштабування цієї технології: як багато будинків насправді зможе отримувати енергію таким способом?
Можливість встановлення на даху будівлі сонячної панелі залежить від багатьох факторів, в тому числі від тривалості світлового дня в регіоні та кількості сонячних променів, які можуть безперешкодно потрапляти на дах. У NREL проаналізували, який відсоток будинків може бути придатний для таких цілей. Вони зробили висновок, що в сукупності такі дахи зможуть виробляти до 1118 ГВт електроенергії. У 2008 році ці цифри були рівні 664 ГВт — 800 кВт/год.
Втім, проблеми з втіленням сонячних панелей в реальність залишаються. Пов’язано це і з економічними, і технологічними факторами. Ціна на сонячні панелі продовжує знижуватися, що, за прогнозами аналітиків, призведе до виходу деяких гравців з ринку. Щоб компанії могли отримати позитивний економічний ефект, вчені продовжують думати над здешевленням технології створення панелей. І тема сонячної енергетики, незважаючи ні на що, залишається популярною — Ілон Маск і його SolarCity мають незмінний успіх у мережі, а в жовтні цього року компанія представила сонячні панелі, які виконані у вигляді черепиці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас