«ВКонтакте» запустив безготівкові грошові перекази в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«ВКонтакте» запустив безготівкові грошові перекази в Україну

Фінтех і Картки
1232
Соціальні мережі Mail.Ru Group вирішили заповнити нішу, що виникла після того, як НБУ заборонив роботу російських платіжних систем. Слідом за соціальною мережею «Однокласники» можливість отримання безготівкових грошових переказів заробила і для українських користувачів «ВКонтакте».
Вони зможуть отримати переказ на карти Mastercard і Maestro, випущені українськими банками. Відправляти гроші з України поки неможливо, але в прес-службі соціальної мережі повідомили, що зараз працюють над запуском переказів усередині країни.
Щоб відправити гроші, користувачеві не потрібно знати номер картки одержувача – той сам вирішить, куди зарахувати отримані кошти. Сервіс працює в діалогах повної і мобільної версій сайту, а також в офіційних мобільних додатках «ВКонтакте». Перекази здійснюються в рублях. Сума одного переказу може складати від 100 до 75 000 рублів (40 – 30 000 грн), на добу можна відправляти і отримувати до 150 000 рублів (60 000 грн), на місяць – до 600 000 рублів (240 000 грн), при зарахуванні на карту з рахунком в гривнях або іншій валюті конвертація відбувається за курсом банку, що випустив карту одержувача.
Комісія за перекази з карт Mastercard і Maestro не стягується в рамках акції до 8 січня 2017 року. За перекази з карт Visa вона становить 1% від суми, але не менше 40 рублів. Крім цього, банк, що випустив карту, може встановлювати власні комісії і обмеження на відправку та отримання переказів з картки на картку.
Термін зарахування коштів залежить від банку-емітента одержувача і становить від декількох секунд до декількох днів. Користувача може прийняти переказ протягом п’яти діб з моменту відправки. Якщо він цього не зробив або відхилив переказ, то гроші повертаються на карту відправника. Відправник може скасувати переказ, поки він не прийнятий одержувачем.
«За даними міжнародної дослідницької мережі Factum Group, щомісяця «ВКонтакте» відвідують 15,8 млн українських користувачів. Ми переконані, що на тлі новин про обмеження роботи деяких систем грошових переказів в Україні наш сервіс буде затребуваний», – зазначив Юрій Іванов, директор з електронної комерції «ВКонтакте».
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас