"Укрнафта" прогнозує 15% зниження видобутку нафти в 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" прогнозує 15% зниження видобутку нафти в 2017

Фондовий ринок
329
Можливе зниження видобутку компанія пов’язує з високими рентними ставками і податковою заборгованістю. ПАТ “Укрнафта” прогнозує скорочення видобутку нафти на 15% в 2017 році.
 Про це йдеться в прес-с-релізі компанії.
 Згідно з поясненнями “Укрнафти”, знизити видобуток компанія буде змушена в зв’язку з високими рентними ставками, а також відсутністю рішення в питанні податкової заборгованості. В результаті дії цих двох факторів, кошти “Укрнафти” значно знизяться і компанія не матиме достатніх ресурсів для реалізації інвестиційної програми.
Проте в січні-вересні 2016 року компанія направила на інвестиційну програму 391 млн гривень, що становить 15% від мінімально необхідного рівня. Водночас для збереження поточного обсягу видобутку компанії необхідно щорічно інвестувати мінімум 2,6 млрд гривень в оновлення обладнання, ремонт існуючих і буріння нових свердловин. В даний час розмір рентної плати за використання надр для видобутку нафти і конденсату на глибині до 5 тис. м становить 45%, для більш глибоких покладів – 21%.
Ставки ренти на видобуток природного газу становлять 29% і 14% відповідно. За твердженням компанії, вона неодноразово виступала з пропозицією зрівняти ставки ренти на видобуток нафти, конденсату та природного газу. Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення 7,74 млрд гривень через компанії Коломойського.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас