Нацбанк відновив санкції стосовно Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк відновив санкції стосовно Росії

Казна та Політика
487
Національний банк оновив порядок застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року.
Відповідну постанову регулятора №399 опубліковано в середу ввечері.
Постанову розроблено з метою продовження банкам України, небанківським установам, національному оператору поштового зв’язку реалізації механізму застосування санкцій до осіб, визначених рішеннями РНБО, введених в дію відповідними указами президента.
Також документ розроблено з метою надання можливості встановлення банком-емітентом особи власника електронного платіжного засобу для відмови у проведенні операцій з використанням електронного платіжного засобу особі, до якої були застосовані санкції.
Крім того, це рішення дозволяє капіталізацію дочірніх банків, зареєстрованих згідно із законодавством України, банками, які перебувають під санкціями, для запобігання виведення з ринку українських банків, що в свою чергу, може призвести до додаткового навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і бюджет України.
Також постанову розроблено з метою заборони українським банкам переказувати кошти на рахунки підсанкційних осіб і на власні рахунки українських банків, відкриті підсанкційних осіб, крім операцій, метою яких буде капіталізація дочірніх банків, зареєстрованих згідно із законодавством України.
Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас