Турецька ліра подешевшала до історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецька ліра подешевшала до історичного мінімуму

Валюта
798
Турецька ліра в ході торгів у четвер оновила мінімум до долара США на тлі посилення побоювань щодо прогнозів по Туреччині у зв’язку з погіршенням економічних показників.
Як випливає з даних торгів, ліра подешевшала до долара на 0,5% – до 3,1030/$1.
Попередній мінімум в 3,0973 ліри/$1 фіксувався після невдалої спроби перевороту 15 липня.
Крім того, на ліру, як і на інші активи країн, тиснуть очікування швидкого підвищення процентних ставок в США. Після публікації протоколу вересневого засідання Федрезерву активи emerging markets в четвер подешевшали до мінімуму за місяць.
При цьому турецький центробанк в цьому році знижує процентні ставки, що зменшує привабливість і прибутковість ліри в порівнянні з іншими валютами країн, що розвиваються. ЦБ Туреччини скорочував вартість кредитування на кожному засіданні з березня, це найтриваліший цикл пом’якшення грошово-кредитної політики принаймні за шість років. У вересні базова процентна ставка (за кредитами overnight) була знижена на 25 базисних пунктів – до 8,25% проти 10,75% на початок року.
Наступне засідання ЦБ пройде 20 жовтня, експерти не виключають, що до кінця поточного року ставка буде знижена ще як мінімум один раз.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас