"Укрзалізниця" повертає на маршрут другий поїзд Skoda — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" повертає на маршрут другий поїзд Skoda

Фондовий ринок
902
Другий двоповерховий електропоїзд Skoda EJ675 буде готовий до експлуатації до 1 листопада, написав глава правління “Укрзалізниці” Войцех Балчун в фейсбуці.
“Нарешті виводимо з “кущів” багатостраждальний електропоїзд Skoda. Кажу про необхідність цього з першого тижня свого перебування на посаді. Тримати такий потяг без руху – як мінімум недбалість, максимум – предмет інтересу прокурорів. На цьому тижні чеські фахівці проведуть необхідні обстеження і тестування. служби повинні забезпечити його готовність до експлуатації до 1 листопада”, – написав він.
Балчун повідомив, що обидва двоповерхових електропоїзди Skoda, які на сьогодні має в своєму розпорядженні “Укрзалізниця”, передані з балансу Південної залізниці на баланс Української залізничної швидкісної компанії (УЗШК).
“Крок логічний – компанія має відповідні технологічні потужності, кваліфікований персонал і необхідний досвід експлуатації швидкісного рухомого складу. Вивчаємо прийнятні варіанти напрямків експлуатації цих поїздів. Тому що вони мають певні обмеження, зокрема, вимагають технічного обслуговування кожні 700 км”, – повідомив глава “Укрзалізниці”.
За його словами, на сьогоднішній день розглядаються такі маршрути, як Київ-Полтава-Харків, Київ-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів.
“Сьогодні вже маємо пряме сполучення Київ-Львів, дуже коротке – 4 години 55 хв в дорозі, з мінімальною кількістю зупинок. Ідея для Skoda – задіяти всі проміжні зупинки та доставити пасажирів до названих міст, а звідти вже до Львова. Фахівці УЗ запевняють, достатній пасажиропотік там є. Хоча щодо використання Skoda ми готові почути думку і самих пасажирів”, – написав Балчун.
Він повідомив, що “Укрзалізниця” розраховує на успішність цих маршрутів, особливо з огляду на початок зимового періоду і наближення зимових свят: це будуть денні поїзди “Інтерсіті”.
Нагадаємо, “Укрзалізниця” придбала два електропоїзди Skoda EJ675 City Elephant в 2012 році перед проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012. Ці поїзди є двосистемними (можуть рухатися по електрифікованих ділянках на постійному і змінному струмі). Електропоїзд складається з шести двоповерхових вагонів і має 607 місць, з них 46 – першого класу, 590 – другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину.
Електропоїзди Skoda раніше курсували на маршрутах Харків-Сімферополь і Донецьк-Сімферополь. Після анексії Криму їх зняли з маршрутів.
На початку 2016 року один з потягів Skoda повернули на маршрут. Спочатку електропоїзд їздив з Києва до Харкова, а влітку – з Харкова до Генічеська.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас