Стало відомо, яку частину надходжень від населення забезпечують багаті українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, яку частину надходжень від населення забезпечують багаті українці

Казна та Політика
1895
І в Україні, і в США внесок більш багатої частини платників податків перевищує внесок біднішої.
Українська держава практично усунулася від втручання в соціально-економічні процеси країни. Про це пише директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім.Птухи НАН України Елла Лібанова.
“І в Україні, і в США внесок більш багатої частини платників податків перевищує внесок біднішої. Але якщо в Україні більш багаті платять 63,7% загальної суми податків з населення, то в США – 97,8, а бідніші – половину: відповідно 36,3 і 2,3%”, – відзначає експерт.
Лібанова наголошує, що найбільш багаті 10% платників податків в Україні забезпечують 20,2% загальної суми надходжень з населення, а в США – 70,5%.
“Однак найяскравіша різниця у внеску 1% найбільш заможних: в Україні внесок цієї категорії становить 4,4% від загальних надходжень, а в США – 36,7% (слід ще згадати, що в США представники верхньої центилі отримують 35% загальних доходів , а в Україні – 39%)”, – пише директор інституту.
На думку Лібанової, причин такої різниці багато, але головними є більше поширення ухилення від сплати податків в Україні та відсутність реально прогресивної шкали оподаткування.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас