Відповідь Amazon: Apple розробляє свій пристрій для розумного будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідь Amazon: Apple розробляє свій пристрій для розумного будинку

Технології&Авто
394
Майже два роки тому відомий онлайн-ритейлер Amazon запустив свій пристрій Echo – розумний динамік-помічник для сучасного будинку. Apple вирішила не відставати від конкурентів і в даний час працює над інноваційним пристроєм для smart-home на базі системи Siri.
Згідно зі звітом Bloomberg, розробка проекту стартувала більше двох років тому. Зараз дослідження закінчені, і компанія проводить тестування пристрою. Смарт-динамік може включати електроприлади, відкривати замки, включати світло і навіть піднімати фіранки з допомогою голосового управління. Але розробка ще не була остаточно схвалена Apple, компанія може від неї відмовитися.
У звіті йдеться, що якщо пристрій таки введуть в дію, то це буде найбільш прогресивна розробка Apple з 2014 року. Тоді вони випустили Apple Watch.
Відзначають, що Apple намагається випередити Echo від Amazon і Google Home, використовуючи більш просунуті технології для мікрофона, динаміків. До розробки залучено стартапи, які розробляли технології розпізнавання обличчя — Faceshift і Emotient. Вони визначають, хто саме заходить у кімнату і в якому емоційному стані він перебуває. Таким чином, допомагають роботі «розумного динаміка».
Звіт підкреслює, що динамік не тільки контролює, як працює у будинку все обладнання. Теоретично він може також обробляти команди системи Siri, які вже доступні на iPhone. З його допомогою можна читати електронні листи, відправляти пости в соціальні мережі, слухати музику. Також пристрій може подати сигнал, якщо людині пора вставати або йти.
Представники Apple відмовилися коментувати доповідь. Ясно одне: саме досягнення Amazon в цій сфері підштовхнули Apple до нових відкриттів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас