Кличко вважає, що проект держбюджету-2017 обмежує інтереси місцевого самоврядування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко вважає, що проект держбюджету-2017 обмежує інтереси місцевого самоврядування

Казна та Політика
281
Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вважає, що проект державного бюджету на 2017 рік, розроблений Кабінетом Міністрів, обмежує інтереси місцевого самоврядування.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кличка.
“В цілому інтереси місцевого самоврядування в проекті держбюджету на 2017 рік, на жаль, планують обмежити. Фінансове забезпечення територіальних громад в 2017 році істотно погіршиться. Особливо непокоїть передача на рівень місцевих бюджетів усіх витрат (крім витрат на оплату праці педагогічних працівників) по установах освіти та витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для установ охорони здоров’я”, – сказав Кличко, який є головою Асоціації міст України, під час засідання правління Асоціації.
Він зазначив, що обласним та районним бюджетам передано значні кошти (14,9 млрд гривень) у вигляді додаткової дотації на утримання установ освіти та охорони здоров’я, що ставить керівників об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення у значну залежність від обласної та районної влади.
“Таке рішення не відповідає принципам децентралізації”, – вважає Кличко.
Він ініціював створення робочої групи від Асоціації, щоб виробити необхідні поправки до проекту держбюджету-2017 і передати їх бюджетному комітету парламенту до 1 жовтня, а також виступив за зустріч цієї групи з профільними міністрами (освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, соціальної політики, фінансів).
У разі відсутності розуміння проблем місцевого самоврядування міністрами Кличко має намір ініціювати зустріч з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.
Правління Асоціації також доручило робочій групі сформувати перелік міст, де склалася критична ситуація з підготовкою до опалювального сезону, і надати його віце-прем’єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку та Гройсману.
Як повідомлялося раніше, Кабмін пропонує Раді прийняти держбюджет-2017 з доходами 706,3 млрд гривень і видатками 775,3 млрд гривень.
21 вересня Рада прийняла проект держбюджету-2017 рік до розгляду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас